04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Podaljšano bivanje je namenjeno učencem, ki imajo zaposlene starše, učencem vozačem in učencem, ki jim starši doma ne morejo nuditi ustrezne pomoči pri pisanju domačih nalog in utrjevanje znanja. V času podaljšanega bivanja imajo učenci možnost uživanja kosila, napišejo domače naloge in opravijo druge obveznosti, vključijo pa se lahko tudi v različne organizirane športe in ustvarjalne dejavnosti, projekte.

Skladno s smernicami MIZŠ smo oddelke podaljšanega bivanja organizirali tako, da se učenci v času PB lahko vključijo v posamezne interesne dejavnosti ter obiskujejo pevski zbor.

Na šoli smo organizirali tri oddelke podaljšanega bivanja.  S tem smo želeli zagotoviti optimalno pomoč za učence, ki imajo redne domače zadolžitve in omogočiti sodelovanje učencev, ki teh zadolžitev redno nimajo, v več ustvarjalnih dejavnostih.

Morebitne spremembe odhoda domov iz podaljšanega bivanja lahko sporočite na številke: 04 5834 150, 041 758 671.

 

V Oddelkih podaljšanega bivanja smo celo leto zelo zaposleni. Razvijamo naše sposobnosti na področju ustvarjanja, pisanja, branja, plesa, petja, igranja. Radi rišemo, slikamo, modeliramo in na različne načine urimo naše prste. Pripravili smo nekaj plesnih in točk in dramatizacijo za novoletno prireditev. V okviru glasbenega vrtiljaka dvakrat na mesec pripravimo tudi karaoke. Ustvarjamo dekoracije za šolske hodnike in avlo in pri tem uživamo.

Skrbimo za svoje zdravje – saj pripravljamo zdrave obroke in se gibamo zunaj na prostem in v telovadnici. Veliko se tudi sproščamo. Tedensko pripravimo zdravo popoldansko malico ali čajanko. Učimo se kulturnega obnašanja v jedilnici in spoznavamo higienske navade pri pripravi na obrok. V podaljšanem bivanju praznujemo tudi naše rojstne dneve in obujamo slovenske običaje.

Zelo radi obiščemo Bolšji sejem in pripravimo vsakoletno Poldkovo kavarno, kamor povabimo starše. Letos pa bomo organizirali še srečanje za mamice. Všeč nam je, ker se v podaljšanem bivanju lahko povezujemo, družimo in sklepamo nova prijateljstva.

Vsak od nas je svet zase, vsak ima svoje želje in potenciale. Prav vse lahko uresničujemo in razvijamo v podaljšanem bivanju.

Zapisali učenci OPB z učiteljicami.

NAŠE KUHARSKE DELAVNICE

 

PEKA PIŠKOTOV IN ČAJANKA

 

BOLŠJI SEJEM

 

IGRA TAKO IN DRUGAČE

 

AKTIVNOSTI, PRILAGOJENE TEMAM, KI SE JIH OTROCI UČIJO PRI POUKU

 

SODELOVANJE Z GRS JESENICE – PREDSTAVA IN KVIZ “OBNAŠANJE V GORAH”

 

LIKOVNE USTVARJALNICE IN URJENJE FINE MOTORIKE “Vse to zmorejo naši spretni prstki”

 

UČENJE PLESA IN DRAMATIZACIJE

 

TRADICIONALNA “KAVARNA PRI POLDETU”

 

(Skupno 534 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost