04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

OBISK VODNEGA PARKA BOHINJ

Kot se za vikend spodobi, smo dan namenili vodni dogodivščini. Uživali smo v Vodnem parku Bohinj. Bilo je odlično!

ŠPORTNI DAN 

V sredo smo izkoristili čudovito vreme in se odpravili na športni dan. Razdelili smo se v tri skupine. Prva skupina se je odpravila na sprehod okrog Blejskega jezera, druga se je sprehodila iz Radovljice do Bleda, najboljši športniki pa so se povzpeli na Sveti Jošt nad Kranjem 👏😃🙋‍♀️🙆‍♂️👫

V GOSTILNI EJGA BOSTE SLADICE LAHKO JEDLI IZ KROŽNIKOV, KI SMO JIH IZDELALI MI

Z učenci smo obiskali znano jeseniško gostilno Ejga, kjer sta nas sprejela prijazna lastnika, nekoč vrhunska športnika, danes pa gostilničarja Alenka Dolžan in Edvin Karahodžić. Namen našega obiska pa ni bila samo pojedina, lastnikoma smo prinesli v naši šolski delavnici pod budnim očesom mentorice Matejke narejene komplete krožnikov, namenjenih za slaščice. Znani slaščici Alernkin zavoj in Edvinov plošček bosta sedaj na našem krožniku izgledali še bolj slastno in mamljivo. Da pa slaščice po fotografiranju niso ostale, so za to poskrbeli naši trebuščki. Bile so odlične. Upajmo, da se bo naše sodelovanje v zadovoljstvo vseh še nadaljevalo.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

V petek, 17. 11. 2023, smo v šoli Poldeta Stražišarja Jesenice za učence pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci so tako brezplačno dobili simboličen zajtrk, sestavljen iz predpisanih sestavin: kruh, mleko,

maslo, med in jabolko.  Vse sestavine so bile lokalnega izvora. Nekateri učenci so prinesli tudi svoje skodelice. Zajtrk je teknil prav vsem učencem. Lahko potrdimo letošnji slogan: »Kruh za zajtrk – super dan!

Zapisala: Veronika Repinc Bajrič

BOLŠJI SEJEM

Na našem tradicionalnem Bolšjem sejmu prav vsak lahko najde nekaj zase, otroci pa sicer najraje domov odnesejo nekaj za bratce, sestrice in svoje najbližje.

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost