04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

OGLED NOGOMETNE TEKME – SLOVENIJA : LATVIJA

V soboto smo si ogledali nogometno tekmo med reprezentancama Slovenije in Latvije. Vzdušje je bilo enkratno, kar pa je najpomembneje, so naši nogometaši zmagali. učitelj Brane Štetner

Na tekmo smo šli s kombijem. Tekma se je igrala v Stožicah. Jaz sem imel slovenski navijaški šal. Navijali smo in kar na enkrat so naši dali gol. Po tekmi smo se odpeljali domov. Bili smo utrujeni in zaspani. Na Jesenice smo se pripeljali hitro. Bilo mi je super. Še bi rad šel. Dogovorili smo se, da si bomo ogledali tudi hokej in košarko. Jan

Ko je Slovenija dala gol, smo vsi zelo zavpili in vstali. Med polčasom smo šli po pijačo in kokice. Ko je bilo konec, smo odšli do kombija in smo se odpeljali domov. Staš

 

INTERESNA DEJAVNOST – PLEZANJE

Na šoli imamo plezanje kot interesno dejavnost. Na plezanje nas hodi veliko. Najprej se ogrejemo. Potem si nadenemo pas. Nato se privežemo in plezamo. Jaz rečem »plezam«, Ana reče »varujem«. Potem hitro priplezam do vrha. Večina nas pripleza do konca. Ni nas strah, ker nas držijo in varujejo. Učiteljice so prijazne. Pomagajo nam pri plezanju. Obožujem plezanje.

Zapisala: Ylle, Nevena

 

POKLICNO USMERJANJE ZA 8. IN 9. RAZRED

Učenci NIS 8,9 smo si ogledali proizvodnjo slaščic, Kranjski kolaček. Videli smo, kako naredijo tortice, piškote, potice, osja gnezda, kako pakirajo izdelke, kako jih režejo s strojem na koščke… Nato smo si ogledali še kuhinjo, kjer pripravljajo jedi za Mizico pogrni se. Ogledali smo si, kako očistijo in razrežejo zelenjavo na različne koščke oz. oblike.
Obiskali smo še proizvodnjo Elan v Begunjah. Pokazali so nam, kako so smuči sestavljene in izdelane od začetka do konca, ko jih pošljejo v trgovino.
Mogoče se bo kdo od nas kdaj zaposlil pri njih.

Napisala: Karolina Jelka Marčič, NIS 8

OBISK IZ TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA

Naša šola je vključena v Skupnost šol Biosfernega območja Julijske Alpe. Danes so nas obiskali strokovnjaki iz TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA in nam na ogled prinesli nekaj gozdnih živalic. Predstavili so nam tudi park in življenje v njem.

 

DRŽAVNO IN MEDNARODNO TEKMOVANJE V BADMINTONU ZA DEČKE

Prvo smo se zbrali pred šolo. Počakali smo učiteljico. Potem smo šli proti Črnomlju. Tam smo se preoblekli in smo počakali da so nas poklicali. Vsi smo se pomerili z nasprotnikom. Jaz in Anže sva izgubila dve tekmi. Meni se ni prikazal nasprotnik in sem se potem boril z drugim nasprotnikom. Luka je zmagal 2 tekmi. Gašper je zmagal 1 tekmo. Tam smo se tudi malo igrali in se spodbujali. Potem smo se odpravili proti domu. Bilo je zanimivo. Potem nas je učiteljica odpeljala na grad. Bil je lep razgled. Tam smo se skrivali.  Hvala učiteljica in učitelj, da ste nas izbrali. Jaz in drugi se vam zahvaljujemo. Smo bili tudi živčni. Jan Pogorelec, 6.r.

Najprej smo štartali iz Jesenic ob 6:40. Vozili smo se 2h z gužvo na cesti. Tam smo se preoblekli v drese in smo se ogreli. Prvi je igral Jan, potem je igral Anže in  potem jaz. Zmagal sem dve tekmi in imel sem malo smole do tretje zmage. Ko hodiš na badminton, če  hočeš dobiti točko, moraš iskati prostor tam, kjer nasprotnika ni. Če je nasprotnik pri mreži, mu daš dolgo, če je bolj zadaj pa kratko. Do zmage ne moremo vsi priti. Jaz sem se boril do konca. Ni važna zmaga, važno je, da si sodeloval. Bilo mi je super. Luka Ivanov, 8.r.

V šoli smo se zbrali 6.40. Počakali smo učiteljico Katjušo. Potem smo se odpravili proti Črnomlju. Vozili smo se 2 uri. Ko smo prispeli, nas je bilo malo strah. Telovadnica je bila velika. Čakali smo, da so nas poklicali. Tekme so bile težke. Gašperja je učiteljica prijavila na mednarodno tekmovanje. Jaz in Jan sva izgubila vse tekme. Luka je zmagal 2 tekmi. Na koncu smo bili malo žalostni. Ko smo šli domov, smo se ustavili na žužemberskem gradu. Potem smo se ustavili pred Hofrom, da smo jedli in pili. Anže Legat, 6.r.

 

(Skupno 665 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost