04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

Udeležili smo se medobčinskega otroškega parlamenta, ki je letos potekal na OŠ Josipa Vandota v Kranjski Gori. Predstavili smo projekte za izboljšanje odnosov na naši šoli: Frajer meseca, Jutranji šport in redne tedenske ure oddelčne skupnosti.

 

 

 

DRŽAVNI PRVAKI SLOVENIJE V KOŠARKI

V četrtek, dne 28. 3. 2019 je v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v košarki za učence in učenke osnovnih šol s prilagojenim programom. Z zmago na tekmovanju gorenjskih OŠPP se je na državno tekmovanje uvrstila tudi naša ekipa. In bila zelo uspešna. S 4 zmagami, brez poraza, je tudi na tem tekmovanju prišla do vrha in zmagala. Postali smo državni prvaki. V ekipi, ki sta jo vodila trenerja Miha in Brane so bili Karolina, Luka I., Enej, Emir, Dinno, Matic in Luka S. ČESTITAMO!!!

Zapisal: Brane Štetner

 

 

ŠOLA V NARAVI ZA 2., 3. IN 4. RAZRED – CŠOD MEDVED

 

Prvi dan so učenci uživali na snegu, preizkušali svoj pogum in odleteli v vesolje.

 

Drugi dan smo zgradili bivališče za škratka in vsak svojega sneženega moža. Znamo speči slastne medenjake in skozi teleskop opazovati sonce.

 

Tretji dan smo obiskali kmetijo, pomolzli kravo, streljali z lokom in na koncu dobili priznanja.

 

Streljal sem z lokom. Pekli smo piškote. Šli smo na kmetijo. Delali smo snežake. Gledali smo sonce skozi teleskop. Hodili smo. Delali smo hišo za škrata. Molzli smo kravo.  Leon

 

Igrali smo se. Kepali smo se. Spal sem sam. Šli smo na kmetijo. Imeli smo športno. Igrali smo enko. Jedli smo. Pogovarjali smo se. Delali smo snežaka.  Yllzan

 

 

 

ŠOLA V NARAVI ZA PPVI – RADENCI

V tednu od 4 . do 8. marca smo dneve preživljali v čudoviti vasici  Radenci ob reki Kolpi. Spoznali smo kulturno dediščino kraja in Bele  Krajine. Izdelali smo belokranjske pisanice, spekli belokranjsko pogačo, spoznali kraško jamo in skoraj srečali medveda. Navdušeni smo hodili ob reki Kolpi, plezali, igrali košarko in nogomet. Čisto od blizu smo spoznali  kačo, paličnjake, činčile in deguje. Spretni smo bili pri streljanju z lokom in plesu v krogu. Na večer smo si spekli hrenovke, si priredili pustni ples, poklepetali in kdaj tudi vrgli karte.

Vsi v domu CŠOD Radenci so nas zelo lepo sprejeli in nam pripravili res lep program.

Učenci in učiteljici PPVI 4-6

 

(Skupno 1.054 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost