04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

TNP IN OPRAŠEVALCI

 

 

AMMAR – ROJSTNI DAN

Vse najboljše!

 

Z JAVNIM PREVOZOM V ZOO

Danes je bil dan za vožnjo z vlakom in trolo, ki sta nas pripeljala do živalskega vrta. Tam smo preživeli pester dan v družbi živali.

 

PLANINCI

V soboto, 14. maja, smo se s planinskim krožkom OŠ Poldeta Stražišarja odpravili na izlet. Učiteljica Katarina nas je s kombijem pripeljala do Mojstrane, tam pa sta nas počakala dva gorska reševalca, Miha in Luka, iz GRS Jesenice. Skupaj smo se podali do jezera Kreda v Mojstrani. Do njega smo prišli po neoznačeni poti, s ceste, ki pelje v Radovno. V Mojstrano pa smo se vrnili po poti, ki se vije ob Triglavski Bistrici. Predenj smo prišli do jezera, smo morali premagati kar nekaj ovir. Še dobro, da sta nam pomagala gorska reševalca. Ob jezeru sta nam razkazala še svojo opremo. Izvedeli smo tudi, da je jezero nastalo konec 19. stoletja, ker so tam kopali kredo za izdelovanje cementa. Danes je tu zelo lepo in mirno, v vodi pa plavajo ribe in paglavci, iz katerih se bodo razvile žabe.

Zapisala: Martina Kolar

 

 

OBISK ČEBELARSKEGA CENTRA

Obiskali smo Čebelarski center v Lescah. Izvedeli smo veliko novega o čebelah. Ogledali smo si čebelnjak in izdelali svoje sveče iz voska.

 

PO POMLADI DIŠI…

Pomlad je že v polnem razcvetu, malo že diši po poletju. V vhodni avli so pomladanski pridih na slikah dodali naslednji učenci: Mihaela, Elena, Matija, Lejla, Natalija, Tristan, Jon in Erik. Tudi velikonočna postavitev se je kar čez noč spremenila v pomladansko. Rože s fotografijami so naredili učencu Rok, Lukas, Viktor, Tanaja in Jernej, ob malenkostni pomoči učiteljice Irene. Sedaj pa bomo naredili še kak poletni motiv.

KMETIJA METERC

Obiskali smo kmetijo Meterc v Smokuču. Preživeli smo lepo dopoldne ob spoznanju živali, strojev in opravil na kmetiji. Hvala vsem članom družine za gostoljubje. Na poti domov smo si ogledali tudi čebelnjak Antona Janše 🐝.

SPECIALNA OLIMPIADA V ŠKOFJI LOKI

Danes so se Natalija, Lejla in Matija udeležili kolesarskega turnirja za Specialno olimpiado v Škofji Loki. Pogumno so tekmovali in zasedli odlična mesta. Čestitat jim je prišel eden najboljših slovenskih kolesarjev, Matej Mohorič. Bravo vsem za pogum in borbenost! 😃
Zahvaljujemo se Občini Jesenice, za podarjene čelade, ki jih že pridno uporabljamo.😀

JONOV ROJSTNI DAN

Mestne skrivnosti in Jonov rojstni dan. Hvala in vse najboljše Jon.🥰

NARAVA, V POMLADI JI NI PARA!

 

ELENIN ROJSTNI DAN

Vse najboljše Elena!

 
(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost