04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

ČEBELE V ŠOLSKI KNJIŽNICI

Letošnji mesec maj smo v šolski knjižnici posvetili čebelam.

Učenci so si lahko ogledali in izposodili različne knjige o čebelah.

Pred knjižnico je nastala razstava, ki se je vseskozi malo spreminjala, tako da smo lahko predstavili različne zanimivosti.

Učenci so pri več predmetih pa tudi v času obiska knjižnice spoznavali življenje čebel, njihov pomen za človeka, čebelje pridelke in ogroženost čebel, poleg tega pa so spoznali tudi pregovore o teh žuželkah.

Na Triglavski zakladnici so si ogledali filme o čebelah in drugih opraševalcih, se igrali poučne igre, spoznavali medovite rastline, pekli medenjake, izdelovali nakit z motivom čebele, lesene sestavljanke ter čebelice in panje iz odpadnih materialov.

Učenci so pri vseh aktivnostih radi sodelovali. Spoznali pa so tudi, kako pomemben je obstoj čebele in drugih opraševalcev za naše življenje. Na naši šoli bomo čebelam pomagali tako, da bomo vrt zasadili z medovitimi rastlinami.

 

ŠOLSKI VRT

Naš šolski vrt že drugo leto krasi visoka greda. Visoko gredo nam je podaril Zavod Triglavski narodni park, ker je naša šola članica Skupnosti šol biosfernega območja Julijske Alpe.

Lani jeseni, ko smo se s počitnic vrnili v šolo, smo v gredi lahko nabrali številne plodove: češnjeve paradižnike, bučke, jagode, andske jagode in nekaj dišavnic. S pridelki smo popestrili in obogatili jedi, ki smo jih pripravili pri pouku.

In da bo tudi letos tako, smo v visoko gredo že zasadili jagode, bučo in nekaj dišavnic. Sadike paradižnika in solate pa bodo zaradi hladnega vremena še nekaj dni morale počakati na toplem.

Rastlinam v gredi smo naredili zastirko iz slame. Slama bo preprečila prehitro izsuševanje zemlje, ohranila rahlo zemljo v gredi in varovala rastline pred nočnim mrazom in hudo vročino, hkrati pa bo preprečila tudi rast plevela.

Lani smo kot članica Skupnosti šol prejeli še eno darilo – sadiko slive. Posadili smo jo k drugim drevesom na vrtu. Drevesce lepo raste, na prve plodove pa bomo kakšno leto morali še počakati.

Na večjo gredo pa bomo poleg buč posejali še druge medovite rastline – boreč, koriander, facelijo in koper. Čebelice in druge žuželke, lepo vabljene na naš vrt!

UMETNINE IZ GLINE

Učenci PPVI smo pod vodstvom Matejke Legat ustvarili prave umetnine. Nastali so štirje jedilni servisi v različnih barvah. Namenjeni so uporabi v gospodinjski učilnici. Naj pa vam razkrijemo, da to še ni vse. Nastalo bo še nekaj čudovitih kompletov.

SVETOVNI DAN ZEMLJE V OPB

Na naši šoli se zelo dobro zavedamo pomembnosti ohranjanja narave in k temu prispevamo tudi tako, da vsak mesec izvedemo bolšji sejem, na katerem oblačila, igrače in ostale še uporabne stvari dobijo novega lastnika. Ker 22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje, smo se podaljšanci lotili obnove starih, odsluženih keramičnih skodelic. Bili smo pravi umetniki in skodelice so dobile novo, privlačno podobo.

VSE NAJBOLJŠE JON

Dragi naš Jon! Vse najboljše in najlepše ti želimo!
Hvala za krasno postrežbo. Žur je bil super! 😀🎉🍕

GOZDNI BINGO

Gozdni bingo na poti proti Blejski Dobravi… zanimiv in zabaven dan je za nami 🙂🐜🕸🌲🍂💐

GOSPODINJSTVO V 6. RAZREDU

Šestošolci smo pri pouku gospodinjstva sejali in sadili cvetlice. Nekaj lončnic smo presadili. Upamo, da bodo lepo rasle. 🌼🌸🌺

TEHNIŠKI DAN – IZDELKI IZ GLINE – 7. RAZRED

Postali smo pravi mojstri izdelovanja glinenih izdelkov. Najprej smo iz gline oblikovali perlice in posode za nakit. Ko smo izdelke spekli, smo jih še zglazirali in ponovno spekli. Perle smo nanizali na vrvice in nastale so prekrasne verižice. Te pa lahko pospravimo v čudovite glinene šatuljice.

 

TEHNIŠKI DAN 7. RAZRED

Tehniški dan je uspel! Sedmošolci smo v svojem razredu postavili naravoslovni kotiček. Uredili smo terarij za paličnjake. Na omari pa kraljuje tudi čisto nov akvarij. Ribice se bodo v njem naselile prihodnji teden, kljub temu pa že sedaj izgleda prekrasno!

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost