04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

KAJ VSE SMO LETOS POČELI V 6. RAZREDU

DAN DEJAVNOSTI

Predzadnji dan pouka smo v 6. razredu izkoristili za sprehod po Triglavskem narodnem parku in se ohladili pri Peričniku.

OŠ PODJETNIŠKI FORUM

Udeležili smo se podjetniškega foruma, kjer smo uspešno predstavili našo podjetniško idejo.

LIKOVNA KOLONIJA JESENIČKI – PODELITEV PRIZNANJ

Včeraj so se naši učenci udeležili podelitve priznanj in nagrad za sodelovanje in uvrstitve na likovni koloniji Jesenički. Po izboru so se med prve tri v svoji kategoriji uvrstili Eljesa Ramiqui, Ilhan Isić in Elma Ramić. Čestitke! 

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA 

V petek smo organizirali letošnji končni izlet za vse učence na šoli, učitelje in spremljevalce. Ob kar močnem vetru smo obiskali in se sprehodili po Rogli na Pohorju, po Poti nad krošnjami, ter poskusili uživati v razgledih. Vreme se je nato le otoplilo, ogledali smo si še simpatičen mini živalski vrt v Slovenskih Konjicah. Ob povratku smo se ustavili še v starodavni kartuziji Žiče skriti v Žički dolini, ter začutili skromno življenje menihov pred skoraj 800 leti. Dan je bil dolg, pester in zelo zanimiv.

Zapisal: Robert Primc

KDO PRENAŠA CVETNI PRAH S CVETA NA CVET?

20. maj je svetovni dan čebel. V Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe so bile aktivnosti v mesecu maju posvečene čebelam in drugim opraševalcem. Nekaj dejavnosti na to temo smo izpeljali tudi na naši šoli. Učenci so spoznali, da je žuželk, ki oprašujejo rastline, veliko. Medonosna čebela je le ena izmed njih. Pomembni opraševalci so tudi čmrlji, čebele samotarke, muhe trepetavke, metulji, ose in nekateri hrošči.
Učenci šestega razreda so preučili vse o kranjski čebeli in jo predstavili s plakatom. Osmošolci so pri pouku likovne umetnosti spoznali različne opraševalce in jih natančno narisali. Učenci sedmega in devetega razreda so pri predmetu tehnika in tehnologija izdelali hotel za žuželke. Glede na velikost luknjic, ki so jih izvrtali, se bodo v njem verjetno naselile divje čebele. Leseni hotel bomo prenesli v naravo in upamo, da bo nato kmalu sprejel prve goste.
Učenci posebnega programa pa so opazovali cvetove in spoznali, kako jih žuželke oprašijo. Pri tem so si pomagali s povečevalnim steklom. Ugotavljali so, kako se dišeča cvetoča jablana spremeni v jablano, polno sočnih sadežev. Izdelali so tudi plakat – vodnik, s pomočjo katerega so lahko ugotovili, katere žuželke so predstavljene na razstavi.

Napisala: Polona Škufca

SPECIALNA OLIMPIADA

Tekmujemo in uživamo na državnih igrah Specialne olimpiade v Zagorju in Celju.

PLANINSKI IZLET

V petek, 3. 6. 2022, smo se po pouku odpravili na zadnji planinski pohod v tem šolskem letu. Začeli smo peš in hodili proti Blejski Dobravi. Po poti pa nas je pobrala učiteljica Katarina in nas s kombijem odpeljala do Ribnega pri Bledu. Tam smo se pri učiteljici Maruši malce oddahnili in okrepčali, nato pa smo odšli do reke Save Bohinjke. Ob poti smo videli imeniten hotel, v reki pa sta ribiča lovila ribe. Vrnili smo se po isti poti do učiteljice Maruše, kjer nas je čakalo sladko presenečenje in šolski kombi, s katerim smo se v dveh skupinah odpeljali nazaj na Jesenice.

DAN ZA ZDRAVJE

Včerajšnje popoldne smo izkoristili za naše zdravje. Druženje smo popestrili z različnimi delavnicami. Hvala vsem za obisk, sodelujočim izvajalcem pa za odlično izpeljane delavnice.

TABLICE ZA VRT

Sedmošolci smo pri TIT naredili lesene tablice za na vrt. Zanje je prosila učiteljica Doris. Na tablice smo vžgali s pirografom imena vrtnih pridelkov. Učiteljica je bila zelo vesela in nam je za nagrado prinesla piškote in čokoladice.

Naja, Ylle, Danijel, Nik, Tarik

BELARJEVI DNEVI

V okviru Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe smo se 19. maja udeležili tradicionalnih Belarjevih dni in obiskali čudovito Trento. Spodaj si oglejte utrinke.

(Skupno 557 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost