04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

KONEC ŠOLSKEGA LETA V OPB

Letošnje šolsko leto je bilo nenavadno, povsem drugačno od prejšnjih, vendar pa smo ga podaljšanci, kot vsako leto, zaključili tradicionalno ob druženju in pici velikanki, učiteljica Barbara pa nam je pripravila še slastno presenečenje, bombastično torto. Učitelji podaljšanega bivanja vam želimo, naj bodo letošnje počitnice čim bolj čarobne, brezskrbne, polne nepozabnih dogodivščin in prijetnih spominov. Medtem ko vas ne bo v šoli, pa bodo vaši metulji, gosenice, čebele, pikapolonice in oblaki rajali v šoli namesto vas.

NOV KOMBI

V prihajajočem šolskem letu se bodo učenci naše šole vozili v novem šolskem kombiju. Ker smo imeli na izbiro tri barve in se nikakor nismo mogli odločiti, smo izbiro barve prepustili učencem. Nekateri učenci so že na počitnicah, zato so svoje glasove oddali kar na daljavo. Učenci so glasovali neodločeno med dvema barvama, tako da je končni glas pripadal zaposlenim. Preden se poslovimo, bo ravnateljica učencem razkrila rezultate glasovanja, vam pa namignemo že sedaj.

VALETA 2021

  1. junija so se z valeto poslovili naši devetošolci in hkrati predali ključ in cvek svojim naslednikom. Upamo, da se boste osnovnošolskih dni spominjali z veseljem. Gašper, Lea, Luka, Karolina, Matija, Sara in Valmire, želimo vam uspešno, radovedno in lepih trenutkov polno nadaljevanje šolanja.

ZAKLJUČNI IZLET 6. RAZRED

Šestošolci smo si za zaključni izlet izbrali pohod skozi sotesko Vintgar. Z vlakom smo se odpeljali do Podhoma. Ob poti smo opazovali in nahranili koze v ogradi. V prijetnem hladu soteske smo uživali ob šumenju reke in drugih zvokih narave. Na koncu nas je razveselila še mavrica 🌈.

ZAKLJUČNI IZLET 7. RAZRED

Kakšen dan! Sedmošolci smo imeli zaključni izlet. Povzpeli smo se na Jelenkamen, nato pa smo se še okrepčali v domu Pristava.

PREKRASEN DAN

Preživeli smo krasen dan v Završnici: pohod, druženje, športne igre in na koncu še piknik – čista uživancija😉
Hvala TVD Partizan Žirovnica! 🙂

POLETJE V OPB

Še pred dvema tednoma je bilo toliko dežja, da nas je podaljšančke resno zaskrbelo, da komu ne bi zalilo kleti, garaže ali pa kar hiše, zato smo hitro izdelali gasilska vozila. A ker so dnevi končno čudoviti in vroči, bodo vozila parkirana v avli šole. Če nas boste kdaj potrebovali, pa le pokličite.

INTERESNA DEJAVNOST –  IZDELAVA IGRAČ

Pri interesni dejavnosti smo izdelovali vsak svojo igračo. Uspeli smo dokončati družabno igro, mikado palčke, domine in igro Vrzi, postavi, zmagaj. Pripomoček za masiranje ni ravno igrača, je pa vsekakor za sprostitev.

Leon, Nik, Ylber, Yllzan, Nevena, Anže, Staš in Jan

CVETLIČNI VRT

Pri gospodinjstvu in TIT smo izdelali maketo cvetličnega vrta. Pri delu smo zelo uživali, bili smo tudi zelo ustvarjalni. Če bo le mogoče, bi si naslednje leto radi ogledali Arboretum Volčji potok, da vidimo, če je vsaj približno tako lep, kot naš cvetlični vrt.

 

Učenci in učenke 8. razreda in učiteljica Veronika

ŠOLA V NARAVI 6. RAZRED

Letošnjo šolo v naravi smo preživeli v Cerknem. Imeli smo se super. Preživeli smo zelo zanimiv prvi dan. Po obisku Divjih Bab in namestitvi nas je čakalo še plavanje. Vsak dan smo se učili plavati. Popoldne smo imeli delavnice. Naučili smo se kako nuditi prvo pomoč, delali zanimive poskuse z vodo, naredili smo dišeče gozdne parfume in iskali imena dreves, ogledali smo si Laufarijo in se sproščali. Večere smo preživljali ob igrah na dvorišču, ali pa smo se odpravili na sprehod. Zadnji večer smo imeli tudi ples. Zelo smo uživali.

KUHARSKA SEZONA

Zaključili smo kuharsko sezono in tudi projekt šivanja novih šolskih predpasnikov. Hvala naši Matejki, ki je bila naša potrpežljiva mentorica.🙂

POUK NARAVOSLOVJA

Takole smo preživeli pouk naravoslovja. Narava je najboljša učiteljica!

OBNOVA MIZE

Na PPVI 4,5, smo zaključili še z enim projektom… obnovili smo staro leseno mizo. Najprej smo jo zbrusili in nanjo narisali motiv vilinske dežele, na koncu pa smo jo polakirali… da miza ne bo samo lepa, temveč bo tudi uporabna, smo v sliko vključili tudi polja za igro Človek ne jezi se! Iz gline sedaj izdelujemo tudi figure!

DAN NA KMETIJI

Učenci PPVI so preživeli čudovit dan na kmetiji.

SLOVO OD DEVETOŠOLCEV

In prišel je čas, ko nas zapuščajo učenci devetega razreda. V slovo so še zadnjič strnili svoje spomine na prehojeno šolsko pot in jih skupaj z osmrtnico na ogled objavili na stopnišču… Želimo jim srečno in uspešno nadaljevanje šolanja, nam pa boste ostali v lepem spominu!

TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA

Letos smo pri pouku Tehnike in tehnologije načrtovali, risali, rezali, brusili, vrtali, barvali, lakirali in spoznali še ogromno postopkov izdelave predmetov…rezultat našega dela je viden na razstavici pri vhodu v šolo… učenci pa ne pozabite svojih izdelkov ob koncu pouka odnesti domov! 

NARCISE

Na Planini pod Golico se te dni v vsej svoji lepoti bohotijo narcise oziroma ključavnice po domače. Tudi v podaljšanem bivanju so zacvetele prečudovite narcise in prav vsaka je bila deležna majhne pozornosti.

POHOD NA SV. PETRA

Danes smo imeli super športni dan. Povzpeli smo se na Sv. Petra in pojedli najbolj zasluženo malico. Nato pa si ogledali še vrt in uživali v lepem razgledu.

VOLČJI POTOK 

Za nami je čudovit dan! 😎🌸🐳🌳🥀🍦 Cvetlice, gozd, aktivnosti, dobra malica in obisk sošolca Luka… Vse to doživimo v Arboretumu Volčji Potok.

BUČA VELIKANKA

Končno je danes napočil čas, da smo pokukali, kaj se skriva znotraj buče. Od jeseni dalje smo namreč lahko uživali v njenem udobju, ko nas je ujela utrujenost. 😉

PEŠ NA BLED

Sedmošolci smo se iz Blejske Dobrave po strmi poti peš odpravili na Bled. Prvi postanek smo imeli v Vintgarju, ker smo na naše veliko veselje hranili in božali kozličke. Nato smo se mimo bajerja in Grimšč odpravili na Bled. Noge smo si namočili v jezeru, nato pa smo se z vlakom odpeljali nazaj na Jesenice.

IZLET PO GODRNJAČEVI POTI

Šli smo po Godrnjačevi poti. Izvedeli smo veliko novega, uspešno rešili vse naloge in se pri tem tudi dobro zabavali 🙂

KUHARSKE DELAVNICE 6. RAZRED

Danes je po šoli dišalo po čokoladnih mafinih in pici.🧁🍕 Hvala kuharici Bernardi za pomoč!

ŠOLSKA GALERIJA

V teh dneh je stopnišče v naši šoli postalo galerija. Učenci Valmire, Staš, Karolina in Mihaela so se lotili slikanja kot pravi slikarji. Slikali so kar z oljnimi barvami na platno in nastale so krasne slike poletnih morskih motivov, ki nas spominjajo na prihajajoče počitnice! Slike smo razstavil kar na slikarskih stojalih. Nekje smo prebrali, da slikanje izboljša koncentracijo, razvija ročne spretnosti in koordinacijo gibov, spodbuja ustvarjalnost in vidno izboljša razpoloženje. No, mi smo pri risanju vedno dobre volje!

Mentor: Robert Primc

RISOMAT

Tudi na naši šoli se pridružujemo kampanji ponovnega naseljevanja risov v Sloveniji iz držav Romunije in Slovaške. Ker je naša populacija risov majhna, bodo ti novi risi pomagali povečati število zdravih živali v naravi. Skotilo se je že kar nekaj novih mladičkov. Mi smo izdelali risomat, ki nam omogoča slikanje z risom, opremili pa smo ga tudi s podatki o naseljevanju risov in s podatki o samih risih. Postoj, preberi in se slikaj! Pst, sedaj pa le tiho, risi so zelo plahe živali in jih z glasnim govorjenjem lahko splašimo!

Mentor: Robert Primc

 

POLETJE NA RUMENO – Z UGANKAMI OSVETLJENO.

 

V reki in potoku, v jezeru in  morju,

majhne in velike,

plavajo kot pisane slike.

Plavuti so njihov motor,

škrge pa jim pomagajo,

da zrak ujamejo.

 

(RIBE)

Letni čas, ko vročina pride v vas,

ko sonce močno pripeka in

ko ob jezerih in morju

je kakor bi bili vsi v enem lavorju.

( POLETJE)

Vanilija in čokolada,

pol-pol ali pa je kepica kar prava,

da se ti prehitro ne stopi

»Liži, liži, liži ti.«

(SLADOLED)

Spesnila: Vesna Tavčar

Uganke vas čakajo tudi pred knjižnico. Vabljeni k sodelovanju!

 

 

 

Voda slana, z ribami in školjkami postlana,

ob burji valovita, ob soncu mirna in čudovita.

Kako se imenuje svet,

kamor očka mamico pelje na plažo sedet,

otroci pa v njem čofotajo,

ribe lovijo in za raki strmijo.

 

(MORJE)

Rabiš vesla, da z njim potuješ,

širno morje raziskuješ,

če pa še motor imaš,

potem pri hitrosti več veljaš.

(ČOLN)

Enega na desno, drugega na levo roko,

potem pa greš lahko v vodo globoko.

(ROKAVČKI)

 

 

 

Oblačilo,

za v vodo narejeno,

za pod sonce ustvarjeno.

Enodelno fanta vabi,

 deklica pa še nekaj zraven rabi.

Ko si jih oblečemo, je zelo modno,

najbolj pomembno pa je, da nam ni več nerodno.

(KOPALKE)

Ko si zaželiš, da zunaj noč prespiš,

na travnik ga postaviš in zvečer se vanj pospraviš,

da kakšen medved te ne obišče,

zadrgo zapri in mirno zaspi.

(ŠOTOR)

Ko zunaj je vroče, se ti vode zahoče,

 takrat očka ti ga zunaj postavi,

mami pa vanj vodo pripravi.

(BAZEN)

(Skupno 472 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost