04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA

Prišli smo do konca šolskega leta. Za slovo smo se srečali še na šolski proslavi, ki je bila posvečena dnevu državnosti. Učiteljica Maruša je razglasila šolske FRAJERJE LETA. Bravo, frajerji!
Zahvaljujemo se učencem, ki ste se še zadnji dan zelo potrudili pri vodenju proslave in petju v pevskem zboru. Ker pa je bil dan neverjetno vroč, nas je na šolskem igrišču čakala še osvežitev – igre z vodnimi balončki, brizgalkami in mokrimi majicami… Čestitamo vsem pogumnežem, ki ste si upali poskusiti! Ne pozabite – to lahko počnete tudi na domačem vrtu ali dvorišču.
Lepe, sončne in dooooolge počitnice vam želimo!

Zapisala: Polona Škufca

NARAVOSLOVNI DAN 6. RAZREDA – ALPSKI SVET

Zadnji teden pouka smo šestošolci izkoristili za spoznavanje alpskega sveta. Obiskali smo prelaz Vršič. Toplo sonce in lahen vetrič sta naše misli že odnašala proti počitnicam…

Zapisala: Polona Škufca

NARAVOSLOVNI DAN 5. RAZREDA – PO STARI RUDNI POTI

Kdo pravi, da v Planini pod Golico ni več železove rude? Mogoče so rovi res izčrpani, ampak ob potoku jo je pa še polno. Petošolci smo jo nabrali, naložili v nahrbtnike in prinesli v dolino. Res je težka! Ampak nismo obupali… Ker pa plavža na Jesenicah že dolgo ni več, smo rudo zložili na kupček ob prvi smerokaz za Rudno pot. Ogled te poti pa vam resnično priporočamo!

Zapisala: Polona Škufca

VALETA 2019

V petek, 14. 6. 2019 je na OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice potekala valeta za učenca PPVI in štiri učence 9. razreda NIS.

Rdeča nit letošnje valete je bil šport.

Zakaj?

Ker so fantje, ki so nas zapustili izvrstni športniki. O tem pričajo številni rezultati iz svetovnih in šolskih državnih tekmovanj. Za izjemne dosežke jim ob tej priložnosti še enkrat iskreno čestitamo.

Letošnjo valeto je vodil učenec Luka Ivanov. Tekom programa nam je razložil zgodbo o naših prvakih. Sedanji devetošolci so morali opraviti tudi nekaj zabavnih nalog, da smo jim dovolili zapustiti šolo. Tudi bodoči devetošolci so se morali pri nalogah potruditi, saj bodo imeli v prihodnjem šolskem letu vlogo glavnih na šoli.

Povabljene starše, zaposlene in učence šole je po končani valeti čakala še pestro obarvana pogostitev z dobrotami.

Nik, Matic, Dinno, Tim in Luka,  POGREŠALI VAS BOMO!

Zapisala: Katjuša Rozman

PLANINSKI POHOD Z JESENIC NA PLANINO POD GOLICO

V soboto, 15. 6. 2019 smo imeli zadnji planinski pohod v tem šolskem letu. Peš smo se od šole po stari rudni poti odpravili na Planino pod Golico. Na pohodu so se nam pridružili še planinci iz OŠ Antona Janše iz Radovljice. Na Planini pod Golico smo se ustavili pri gospodu Razingerju, ki nam je predstavil svojo maketo Alp, skakalnice in skakalce ter nam razkazal jaslice. Gospod je izredno spreten ter prijazen. Za njegov čas smo mu zelo hvaležni.

Na Jesenice smo se vrnili preko Plavškega Rovta in Pejc. Imeli smo se zelo lepo in upamo, da se v jeseni spet podamo na kakšen skupen pohod.

Zapisala: Martina Kolar

 

 

KAVARNA PRI POLDETU

 

V sredo, 5. junija smo imeli Poldkovo kavarno. Bilo je zelo lepo. Jaz sem bila natakarica. Bilo je kar veliko učencev. Na koncu smo imeli tombolo. Vodili sta jo Elma in Dijana. Imeli smo štiri nagrade. Hvala ker ste prišli.

Zapisala: Lea Mrovlje, 7.r.

 

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA

Bil je lep sončen dan. Imeli smo zadnji šolski izlet. Z avtobusom smo se odpeljali v Bistro. Najprej smo pojedli malico. Videli smo veliko starih mlinov.

Vstopili smo v muzej. Na delavnici smo naredili leseno vrtavko. Barvali smo različne vzorce. Potem smo si ogledali stare parne in tiskarske stroje. Najlepši so bili stari avtomobili. Nekoč jih je vozil predsednik države. So zelo dragi. Videli smo tudi druge stare gasilske avtomobile, avtobuse, traktorje, tramvaj, …

Bil je lep in zanimiv dan.

Zapisali: učenci 3. in 4. razreda z učiteljico Stanko

 

DRŽAVNO ŠOLSKO TEKMOVANJE V ATLETIKI

V petek, 7. 6. 2019, je v Slovenj Gradcu potekalo državno šolsko tekmovanje v atletiki. Na njem je sodelovalo tudi sedem naših učencev. Najuspešnejša med njimi sta bila Karolina, ki je osvojila 2. mesto v skoku v daljino in Emir, ki je bil 1. v skoku v višino. Odlična je bila tudi štafeta, ki je bila 5. V naši ekipi so bili še Lea, Sara, Anže, Luka S. in Luka I. Vsem tekmovalcem čestitamo!

Zapisal: Brane Štetner

(Skupno 2.279 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost