04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

DAN ZA ZDRAVJE

Letos smo že drugič uspešno izpeljali Dan za zdravje. Samo druženje je potekalo preko različnih delavnic. Otroci in starši so hodili od ene do druge delavnice in zbirali žige. Pri vsaki delavnici so opravili nalogo, s tem kaj novega spoznali in se tudi nekaj naučili.

Delavnice so se odvijale na različnih lokacijah po šoli. V telovadnici je bil poligon, kjer smo preizkusili spretnosti v nošenju žogic, hoji po gredi in podiranju kegljev. Na igrišču smo skakali po “risantancu” in se preizkusili v metu žoge na koš. V jedilnici smo spoznavali hrano iz narave in pripravljali sadno zelenjavne prigrizke. V sobi sedmih čutov smo trenirali možgane z Brain Gymom. V delavnici EFT smo se učili tehnike sproščanja s poudarkom na vsakdanjem stresu. Zaposleni iz Zdravstvenega doma Jesenice so nam pokazali kako lahko nudimo prvo pomoč in pomagamo pri oživljanje dojenčka, mlajšega otroka, odrasle osebe, ravnanje ob epi-napadu, infarktu…

Na koncu smo srečanje zaključili na šolskem igrišču. Ob druženju s sošolci, starši in učitelji smo se posladkali s carskim pražencem in sadno zelenjavnimi prigrizki, ki so jih starši skupaj z učenci pripravili v delavnici zdrava prehrana.

 

 

 

VALETA

Naši devetošolci so uspešno zaključili šolanje na naši šoli. Zaključili so ga z Valeto na kateri so se še zadnjič predstavili staršem, prijateljem, sošolcem in učiteljem. Še zadnjič so pokazali svoje voditeljske, pevske, zabavne, nagajive,…sposobnosti.

Rdeča nit letošnje valete je bila: Ni važna kako velika je hiša, ampak kako srečen je dom.

Želimo jim uspešno in čim manj stresno vključitev v svet odraslih.

 

 

 

ŠOLA  V NARAVI V SEČI

Od ponedeljka 11. 6. do petka 15. 6 . smo bili v CŠOD Burja v Seči. Nekateri smo se peljali s kombijem, drugi pa z vlakom in avtobusom.

Na morju smo veliko plavali, supali,  hodili na dolge sprehode, ogledali smo si soline, izdelali dišavne vrečke , se družili z odbojkaricami OK Portorož in se imeli lepo. Zadnji dan smo si pripravili sardele. Komaj čakamo na nove dogodivščine drugo leto.

Učenci PPVI 1-6

 

 

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA V POSTOJNSKO JAMO

V sredo 6. 7. 2018 smo se zbrali pred šolo in počakali dva avtobusa in se odpeljali proti Postojnski jami. Ko smo prispeli smo najprej v parku pojedli malico. Nato smo si ogledali razstavo EXPO o kraških jamah. Razstava je bila zelo zanimiva. Po ogledu razstave smo  odšli na vlakec v Postojnsko jamo. Z vlakcem smo se peljali po jami. V jami smo videli kapnike. Nekateri so bili kot zavese. V jami je bilo hladno, zato smo se morali obleči. Po vožnji z vlakcem smo imeli prosti čas. Nato smo se odpravili nazaj proti šoli in domu. Na izletu smo se imeli zelo lepo. Naslednje leto  si za končni izlet želimo na slovensko obalo

UČENCI PPVI 4, 5, 6

 

 

ZAKLJUČNA PRIREDITEV ZA ČISTE ZOBE OB ZDRAVI PREHRANI

 

 

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ATLETIKI

Dne 1. 6. 2018 je v Murski Soboti potekalo Državno šolsko prvenstvo v atletiki. Z dobrimi rezultati s področnega prvenstva se je na državno tekmovanje uvrstilo 6 učencev naše šole. In tudi tam so bili uspešni. Med najboljšimi atleti so dosegli naslednje rezultate:

PATRICIJA KING – skok v višino: 3. mesto

EMIR BAJRIĆ – skok v višino: 3. mesto

KAROLINA J. MARČIČ – skok v daljino: 5. mesto

BLAŽ KOVAČ – tek 1000 m: 6. mesto

ANŽE MROVLJE – tek 60 m: 10. mesto

ENEJ VIDIC – met vorteksa: 10. mesto

Štafeta (4x100m) je bila 7.

ČESTITAMO!!!

(Skupno 1.779 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost