04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

SLOVO OD STAREGA LETA

Z željo po nepozabnih počitnicah smo se zadnji dan pouka takole poslovili od starega leta.

 

SREČANJA S PRAVLJICAMI

V šolski knjižnici so se naši najmlajši in tudi malo starejši učenci srečali s pravljicama Zlatolaska in trije medvedi in Jelen Jarko. Ob tem so nastali tudi izdelki – v veje vpletene živali. Učenci so vztrajno vpletali volno med veje, živalim dodali oči, smrčke in usta, nato pa vsaki dodali svoj okrasek – ogrlico, pentljo, kraguljček in še kaj.

Prvošolcem pa je Društvo Bralna značka Slovenije podarilo knjigo Miroslava Košute – Ponikalnice, v kateri se skriva veliko ugank.

TEHNIŠKI DAN

Učenci 1., 2. in 3. razreda smo imeli v ponedeljek tehniški dan. Okrasili smo smrekico, spekli piškote in izdelali novoletne voščilnice. Sedaj smo pripravljeni na prihajajoče praznike.

PLANINSKI POHOD

Na naši šoli smo po dolgem premoru ponovno začeli z izvajanjem planinskih pohodov za učence. V soboto, 11. decembra, smo izkoristili ogromno količino novozapadlega snega in se odpravili do doma Pristava v Javorniškem Rovtu. Tam smo uživali na snegu. Spuščali smo se z lopatkami, se kepali, valjali in se veliko smejali. Zeblo nas ni, saj smo bili ves čas v gibanju. Tudi lačni nismo bili, saj so nam starši pripravili okusno malico.

 

DECEMBER V PPVI 2,3

V decembru smo posejali božično žito in opazovali, kako raste. Izdelali, zašili smo novoletne okraske. Danes pa smo še zadnjič letos skuhali kosilo. Bilo je slastno. 🙂

PREDNOVOLETNE DELAVNICE

Kako izgleda dan dejavnosti za colo šolo? Na prednovoletnih delavnicah učenci voščijo prijateljskim razredom tako, da jim spečejo piškote in napišejo voščilnico. Povežejo se preko videokonference. Izdelajo tudi šolske voščilnice.

ZIMSKO VESELJE

Zima nas je razveselila z veliko količino snega. Pridno smo očistili zunanje površine okrog šole. Preselila pa se je tudi v notranje prostore šole. Hodniki in avla so postali pravi zimski raj.

DELOVNI OBISK VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE PRI NAS

V okviru delovnega obiska Vlade Republike Slovenije, je danes naša šola gostila državnega sekretarja za področje izobraževanja in športa, gospoda Marjana Dolinška ter župana občine Jesenice, gospoda Blaža Račiča.

KAKO JE 8. RAZRED IZDELAL 100 VOŠČILNIC ZA OBČINO JESENICE

Najprej smo pripravili vse potrebno za izdelavo čestitk. Nato smo se lotili dela.  Anže in učiteljica sta na folijo s sprejem razpršila črno barvo. Na ta madež sva z Dejanom risala kepe volne. Iz pack smo narisali ptičke. Staš je rezal folijo  za čestitke, narezal jih je kar 230. Pridno je delala tudi druga skupina.

Potem smo delali še druge čestitke, ene smo oblepili s trakci. Jaz sem delal zašite čestitke. Moral sem biti zelo natančen in previden. Med izdelavo smo se tudi malo hecali.  Potem smo pospravili in smo šli lepo domov. Bil je lep izdelaven dan čestitk v tehniki.

Jan in ostala ekipa 8. razreda   

(Skupno 339 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost