04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Dan za zdravje

V šolskem letu 2022/23 dejavnosti zaradi gradnje telovadnice ne bomo organizirali.

Dan za zdravje je posebna oblika druženja, srečanja s starši, kjer vsak izmed staršev lahko pokaže kaj zna, kaj zmore, v čem je dober. Na dan zdravja se šola spremeni v različne delavnice, ki jih organizirajo naši strokovni delavci, povabimo pa tudi zunanje strokovnjake. Vsak udeleženec dobi kartonček, na katerem zbira žige za vsako delavnico posebej. Ko zbere vse žige, je na igrišču pogostitev.

Organiziramo delavnice, v katerih se lahko preizkusijo vsi. Pri vodenju delavnic sodelujejo tudi nekateri starši. Vsako leto je obvezna delavnica prve pomoči, oživljanja in oskrbe rane. Velik poudarek damo tudi ravnanju ob epileptičnem napadu. Izvajamo še veliko drugih aktivnosti, v katerih se lahko preizkusijo obiskovalci: plezanje v plezalni steni, test ravnotežja in merjenje krvnega tlaka, sladkorja, različne sprostitvene delavnice (EFT – tapkanje), joga, Brain Gym, Taktilna integracija, Bal-A-Vis-X, likovne delavnice, različni športni poligoni, kolesarjenje, obrazna refleksoterapija po metodi Sorensensystem, priprava zdravih prigrizkov, zdrav način prehranjevanja…

Cilj Dneva za zdravje je predvsem aktivno druženje ter prikaz različnih dejavnosti, ki jih starši lahko počnejo skupaj z otroki. Delavnice so zasnovane tako, da morajo starši in otroci med seboj sodelovati, predvsem pa komunicirati. Nagrada za uspešno opravljene delavnice so palačinke in prigrizki, ki so jih udeleženci pripravili sami.

Na delavnice se vključijo vsi starši, tudi in še posebej tisti, ki se slovenskega jezika šele učijo. Na ta način dobijo možnost, da se zmanjša strah pred neuspešno komunikacijo in da v neformalnih situacijah začnejo uporabljati slovenski jezik. Starši lahko tudi sami prispevajo k organizaciji. Mame želijo pripravljati pogostitve, očetje pa poskrbijo za tehnično izvedbo dogodka in pospravljanje.

Na delavnici se starši spoznavajo, medse sprejmejo novince. Ponosni so lahko, da prevzamejo mentorstvo nad novimi starši.

Zelo pomembno se nam zdi, da s starši ohranjamo dobre, korektne in predvsem pozitivne odnose, saj na ta način lahko v katerokoli situacijo, tudi neprijetno, vstopamo lažje in z večjo mero optimizma.

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost