04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

BRAIN GYM, TAKTILNA INTEGRACIJA, BAL-A-VIS-X

Zavedanje lastnega telesa in obvladovanje le tega v vseh oblikah gibanja in pri različnih aktivnostih je cilj vsakega človeka. Kljub temu, zaradi različnih vzrokov, prihaja do manjših ali večjih odstopanj, ki tako otroku kot odraslemu človeku onemogočajo optimalno gibanje in delovanje v okolju. Z aktivnostmi s področja Taktilne integracije® po metodi dr. Masgutove,  Brain Gym®-a ter Bal-A-Vis-X® vplivamo na izboljšanje zavedanja lastnega telesa, celostno povezujemo možgane ter urimo ravnotežje ter slušno in vidno zaznavanje. Skupno vsem aktivnostim je gibanje, ki nam omogoča in olajša novo učenje. Po izvedenih aktivnostih smo bolj zbrani, se lažje znajdemo v prostoru in lažje usvajamo nova znanja.

Brain Gym® je program 26 gibalnih aktivnosti, katerih namen je izboljšati delovanje in povezanost celotnih možganov.

S Taktilno integracijo® izboljšamo zavedanja lastnega telesa in spodbujamo receptorje v koži, da možganom pošiljajo pravilne informacije iz okolja.

Z vajami Bal-A-Vis-X® pa urimo ravnotežje, sluh in vid. Vaje zahtevajo koordinacijo celotnega telesa ter usmerjeno pozornost. Izvajajo se z vrečkami, žogicami in ravnotežno desko.

    

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost