04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si
Dan za zdravje
V četrtek, 23. maja 2024, smo obeležili Dan za zdravje. Organizirali smo različne delavnice, ki so bile namenjene našim učencem z družinami. Pri pripravi in izvedbi so nam pomagali tudi zaposleni Zdravstvenega doma Jesenice, ki so pripravili delavnico sproščanja ter izobraževanje o higieni zob, študenti Fakultete za zdravstvo Angele Boškin pa so opravlili meritve krvnega tlaka ter test ravnotežja. Gorska reševalna služba Jesenice je predstavila svoje delovanje, opremo ter za nas pripravila posebno atrakcijo, zipline, ki so ga preizkusili tako naši učenci, kot tudi kakšen učitelj. 😉 Vsem najlepša hvala za pripravljenost in sodelovanje!
Dan pa je bil tudi ekološko obarvan. Iz odsluženih majic smo izdelovali lične vrečke.
Učitelji pa smo pripravili tri kulinarične delavnice in sicer delavnico priprave zdravih kozarčkov in napitkov ter namazov, ki smo jih postregli na pirinem kruhu, pečenemu med poukom gospodinjstva.
Učitelja športa sta s pomočjo učencev pripravila pravi mali turnir dvoranskega hokeja.

Če pobrskate med fotografijami boste opazili, kaj vse nam je uspelo tudi izdelati in ustvariti. Spoznali smo nekaj zdravih in enostavnih receptov za pripravo napitkov in prigrizkov. Na izmenjevalnici oblačil so lahko starši in učenci oddali svoja rabljena oblačila ali med rabljenimi oblačili poiskali tudi kaj “novega” za v svojo garderobo.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost