04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

Državno tekmovanje iz znanja matematike Računanje je igra

 

V soboto, 23. 4. 2022, smo po dveh letih ponovno, v živo, izpeljali državno matematično tekmovanje za učence prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom.
Tekmovanja se je udeležilo 129 učencev iz 38 šol iz cele Slovenije. Ker je naša šola premajhna za takšno število udeležencev, smo gostovali na OŠ Toneta Čufarja, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Po sprejemu tekmovalcev ter njihovih mentorjev, so skupaj s povezovalko škratinjo, tekmovanje otvorile učenke naše šole s prisrčno glasbeno in plesno točko. Prisotne sta nagovorila ravnateljica, gospa Aleksandra Valančič in župan, gospod Blaž Račič. Učenci so se nato razdelili po razredih in se za eno šolsko uro posvetili reševanju matematičnih nalog, ki so jih pripravile naše učiteljice.
Po tekmovanju so si tekmovalci in mentorji v Gledališču Toneta Čufarja ogledali predstavo Katarina in njen lonec, sestavljavke in nadzorne učiteljice pa so ta čas pregledale naloge tekmovalcev. Državni prvaki so prejeli priznanja in praktične naloge, na koncu pa še zasluženo kosilo.
Organizatorji smo bili veseli številčnega odziva in prijetnega druženja. Upamo, da se drugo leto vidimo vsaj v takšnem številu.
 
 
Zapisala: Martina Kolar
(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost