Letošnji 10. Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo v petek 20. novembra 2020. Zaradi ukrepov bo letos potekal nekoliko drugače. Na naši šoli učitelji že ves teden pripravljajo in vam pošiljajo aktivnosti v zvezi s tem dogodkom.
Tradicionalni slovenski zajtrk se je razvil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, na katero se je odzvalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, in tako je zajtrk dobil širša izhodišča in okvir. Vsak tretji petek v novembru je razglašen kot dan slovenske hrane in na ta dan otroci v vzgojno-izobraževalnih ustanovah že deset let zapored uživate zajtrk, sestavljen iz: kruha, masla, medu, mleka in jabolka slovenskega porekla.
Ob tej priložnosti bi vas tudi mi radi spomnili, kako pomemben je reden zajtrk ter uživanje domače, lokalno pridelane hrane. Letošnji zajtrk je še posebej posvečen medu in čebelam ter poteka pod sloganom “Zajtrk z medom – super dan”.
Učiteljica Barbara Ravnik je za vas pripravila nekaj posnetkov in fotografij.
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
DOBRAVSKE KRAVE
ČEBELNJAK
POGRINJEK