04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

PODJETNIŠKI KROŽEK

V podjetniški krožek smo vključeni štirje učenci devetega razreda. Ustanovili smo svoje podjetje »MTS d.o.o.«, ki se ukvarja z izdelavo umetniških izdelkov. Črke MTS predstavljajo prve črke naših imen. Pri izbiri podjetniške ideje nam je bilo pomembno, da bo izdelava izdelkov zabavna in da se bomo ob tem kaj novega naučili. Zato smo se dogovorili, da bomo izdelovali izdelke iz gline. Na šoli imamo namreč delavnico gline, v kateri velikokrat ustvarjamo. Ustvarjanje z glino nam je všeč, ker se ob tem sprostimo. Ker živimo v občini Jesenice smo se dogovorili, da bo naša rdeča nit jeseniška narcisa. Dobili smo kar nekaj idej za izdelke iz gline, ki so povezani z jeseniškim simbolom. Izdelali smo magnete v obliki narcise, cvet narcise na žici, različne svečnike in krožnike z motivom narcise. Svoje izdelke bomo ponudili v prodajo na stojnicah v okviru šolskih prireditev, za nakup izdelkov pa se zanimata tudi TIC in Občina Jesenice. Pri krožku smo lahko pokazali svojo kreativnost, naučili smo se sodelovanja pri delu v skupini in spoznali načine iskanja poslovnih priložnosti.

V okviru krožka smo obiskali Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske, Turistično informacijski center Jesenice in podjetnico, ki se ukvarja z računovodstvom. Nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj.

Zapisala: mentorica Mojca Nučič

 

SPECIALNA OLIMPIADA

21.5. smo tekmovali na regijskih igrah Specialne olimpiade v Radovljici. Borili smo se po svojih najboljših močeh in dosegli odlične rezultate, posegli pa tudi po medaljah. 🥇🥈🥉

Čestitke vsem še enkrat! 😃
Naslednje leto pa se vidimo na Jesenicah. 😉

 

 

LIKOVNA KOLONIJA

 
V petek so se naši učenci Mihaela, Ilhan, Eljesa in Elma z mentorjema učiteljico Barbaro in učiteljem Robertom udeležili likovne kolonije na Osnovni šoli Toneta Čufarja. Na slike so strnili nekaj najstarejših delov Jesenic, kot je zaselek Murova, narisali pa smo prvo in tudi najstarejšo jeseniško šolo. Ilhan je z glino ustvarjal kar na šoli. Kaj nam je uspelo ustvariti pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah!

 

 

OBISK VOJAŠNICE

V petek, 20. 5. 2022, smo se z učenci 8. razreda udeležili Dneva odprtih vrat vojašnice Boštjana Kekca na Bohinjski Beli. Poleg poklica vojaka in vojaške opreme smo spoznali tudi delo reševalcev in gasilcev, se preizkusili v lokostrelstvu in streljanju z zračno puško ter v živo opazovali vojaško vajo in helikoptersko reševanje. Za zaključek pa smo prejeli tudi vojaški obrok.

 

 

TNP IN OPRAŠEVALCI

 

 

AMMAR – ROJSTNI DAN

Vse najboljše!

 

Z JAVNIM PREVOZOM V ZOO

Danes je bil dan za vožnjo z vlakom in trolo, ki sta nas pripeljala do živalskega vrta. Tam smo preživeli pester dan v družbi živali.

 

PLANINCI

V soboto, 14. maja, smo se s planinskim krožkom OŠ Poldeta Stražišarja odpravili na izlet. Učiteljica Katarina nas je s kombijem pripeljala do Mojstrane, tam pa sta nas počakala dva gorska reševalca, Miha in Luka, iz GRS Jesenice. Skupaj smo se podali do jezera Kreda v Mojstrani. Do njega smo prišli po neoznačeni poti, s ceste, ki pelje v Radovno. V Mojstrano pa smo se vrnili po poti, ki se vije ob Triglavski Bistrici. Predenj smo prišli do jezera, smo morali premagati kar nekaj ovir. Še dobro, da sta nam pomagala gorska reševalca. Ob jezeru sta nam razkazala še svojo opremo. Izvedeli smo tudi, da je jezero nastalo konec 19. stoletja, ker so tam kopali kredo za izdelovanje cementa. Danes je tu zelo lepo in mirno, v vodi pa plavajo ribe in paglavci, iz katerih se bodo razvile žabe.

Zapisala: Martina Kolar

 

 

OBISK ČEBELARSKEGA CENTRA

Obiskali smo Čebelarski center v Lescah. Izvedeli smo veliko novega o čebelah. Ogledali smo si čebelnjak in izdelali svoje sveče iz voska.

 

PO POMLADI DIŠI…

Pomlad je že v polnem razcvetu, malo že diši po poletju. V vhodni avli so pomladanski pridih na slikah dodali naslednji učenci: Mihaela, Elena, Matija, Lejla, Natalija, Tristan, Jon in Erik. Tudi velikonočna postavitev se je kar čez noč spremenila v pomladansko. Rože s fotografijami so naredili učencu Rok, Lukas, Viktor, Tanaja in Jernej, ob malenkostni pomoči učiteljice Irene. Sedaj pa bomo naredili še kak poletni motiv.

KMETIJA METERC

Obiskali smo kmetijo Meterc v Smokuču. Preživeli smo lepo dopoldne ob spoznanju živali, strojev in opravil na kmetiji. Hvala vsem članom družine za gostoljubje. Na poti domov smo si ogledali tudi čebelnjak Antona Janše 🐝.

SPECIALNA OLIMPIADA V ŠKOFJI LOKI

Danes so se Natalija, Lejla in Matija udeležili kolesarskega turnirja za Specialno olimpiado v Škofji Loki. Pogumno so tekmovali in zasedli odlična mesta. Čestitat jim je prišel eden najboljših slovenskih kolesarjev, Matej Mohorič. Bravo vsem za pogum in borbenost! 😃
Zahvaljujemo se Občini Jesenice, za podarjene čelade, ki jih že pridno uporabljamo.😀

JONOV ROJSTNI DAN

Mestne skrivnosti in Jonov rojstni dan. Hvala in vse najboljše Jon.🥰

NARAVA, V POMLADI JI NI PARA!

 

ELENIN ROJSTNI DAN

Vse najboljše Elena!

 
(Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost