04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

NOČ PRAVLJIC

Prejšnji teden, v četrtek, 30. maja 2019 so učenci preživeli noč v šoli. V gozdu so iskali zaklad, si pripravili večerjo in pogledali film. Sledila je strašljiva noč…

 

 

 

 

 

ZAKLJUČEK AKCIJE “ČISTI ZOBJE”

Učenci posebnega programa so bili povabljeni na prireditev ob zaključku akcije Čisti zobje, ki je v torek, 28. maja 2019, potekala v  Ljubljani. Zabavali so se s skupinama Dunking Devils in Čuki.

 

 

 

 

 

 

REGIJSKE IGRE SPECIALNE OLIMPIADE

V soboto, 18.5.2019, so učenci posebnega programa nastopili na 26. regijskih igrah Specialne olimpiade Slovenije v Kranju. Pomerili so se v tekih in se tudi tokrat izvrstno odrezali. Na Jesenice smo se vrnili zadovoljni in težji za tri zlate in tri srebrne medalje. Veseli pa smo bili tudi šestega mesta naše najmlajše tekmovalke, ki je letos tekmovala prvič in je pred njo še uspešna športna pot.

Zapisala: Irena Marinkovič

 

 

 

 

 

 

ŠOLA V NARAVI ZA 7., 8. IN 9. RAZRED – CŠOD GORENJE

PONEDELJEK

Prvi dan je bil naporen. Po dolgi vožnji smo morali razpakirati, nato pa nas je čakalo kosilo. Pred pohodom do Pohorske hiše in lokostrelstvom pa smo imeli veliko časa tudi za počitek, družabne igre in šport. V prihodnjih dneh pa upamo, da dočakamo bolj sončno vreme.

 

TOREK

Drugi dan se je začel že ob 7.00. Po jutranjem sprehodu je sledil zajtrk in odhod v gozd. Spoznavali smo različne zdravilne rastline, ki jih v gozdu lahko jemo. Videli smo tudi strupene rastline pri katerih moramo biti zelo previdni. Na vrtu smo poizkusili in nabrali različna zelišča ter iz njih pripravili štiri namaze. Popoldne smo zakurili ogenj in z njegovo pomočjo spekli okusna jabolka. Ostalo nam je tudi kar nekaj časa za zabavo, kot so družabne igre in cirkuške vragolije.

 

SREDA

Danes smo bili zeloooo športno aktivni. Dan se je začel z jutranjim tekom. Nato je sledil sprehod po gozdu, kjer smo se igrali skrivalnice in vodili “slepega” prijatelja z besedami. Med drevesi in nad vejami smo se vsi odlično znašli.
Čas smo imeli še za lokostrelstvo, pletenje kitk, igranje nogometa, gledanje smešnic… Dan smo zaključili z igranjem odbojke proti OŠ Trbovlje, s katerimi smo skupaj že vse dni.

 

ČETRTEK

Predzadnji dan se je začel bolj lahkotno, z jutranjim sprehodom po vasi Gorenje pri Zrečah. Vidi se, da smo že nekoliko utrujeni. Danes smo imeli na razporedu orientacijski pohod s kompasom, plezanje in kolesarjenje. Ker pa je bil naš zadnji večer, smo imeli tudi zaključni ples. K nam je priletela še pikapolonica, zato upamo da bo jutrišnje dopoldne sončno. Po kosilu bomo odšli proti domu, okoli 12.30. Se vidimo.

 

PETEK

Za konec smo naredili še en daljši sprehod po vasi z zemljevidom. Vse skupine so uspešno prispele na cilj. Po kosilu smo se odpravili proti domu. Komaj čakamo, da srečno prispemo.

 

 

 

 

PODROČNO TEKMOVANJE V ATLETIKI

V četrtek, 16. 5. 2019, je v Kranju potekalo področno tekmovanje v atletiki. Našo šolo je predstavljalo 12 učencev, ki so bili na tekmovanju zelo uspešni. Osvojili so kar 10 medalj. Ekipno smo osvojili drugo mesto. Sedem tekmovalcev se je uvrstilo na državno tekmovanje. Čestitamo!!

Zapisal: Brane Štetner

 

 

3. DAN ZA ZDRAVJE

V soboto smo imeli še zadnjo delovno soboto v tem šolskem letu. Izkoristili smo jo za naše zdravje. Na različnih delavnicah smo se razmigali, izvedeli marsikaj novega in preverili naše trenutno zdravstveno stanje. Lahko rečemo, da smo se imeli zelo super.

Zapisala in fotografirala: Katjuša Rozman

(Skupno 1.728 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost