04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

NATEČAJ ANICA

Učenci 8. razreda smo izdelali plakat na temo naš svet. Inspiracijo za “naše superjunake” nam je dala pesem, Pustite nam ta svet

Ker smo resnično naveličani vseh omejitev, v katerih živimo, ker se vse vrti samo okrog epidemije, naše gibanje pa je zato zelo omejeno in ne uživamo “tiste” svobode, ki so jo naši predhodniki imeli, smo bili v trenutku vsi enotni, da naš svet potrebuje pomoč superjunakov. Tako smo skupaj napisali zgodbo, kako spet dobiti nazaj naš svet.

Vsak izmed nas je narisal vsaj enega svojega superjunaka, ga pobarval in mu vdahnil super moč, s katero bo premagal zoprni virus. Nato smo se skupaj lotili snovanja zgodbe. Pri tem smo zelo uživali, ker smo videli, kako nam domišljija teče, se večkrat nasmejali svojim idejam in se začutili, da smo povezani. Nastala je naslednja zgodba:

Superjunaki

Korona je prevzela svet. Na svetu je zavladala panika. Ko je ta zatresla zemljo, so se reke in morja začela dvigovati in so se začele vojne. Ljudje so ostali brez vode in doma. Superjunaki so se zbrali na skrivnostnem mestu, da se dogovorijo, kako bi rešili svet. Dogovarjali so se cel dan in celo noč … niso prišli do rešitve. Spiderman je dvignil roko in predlagal, da bi zajeli korono. Nindža je vprašal: Kako bi to rešili?« Vojak je rekel: »Gremo v napad 1:1, da bomo uničili korono.« Skovali so načrt. Venumzvončnica je odletela k reševanju ljudi v vojni, vodni reševalec je odšel pomagat ljudem v poplavi, ostali pa so se v skrivnem skrivališču odločili, da gredo v direktni napad. Vitez Toni je odločil, da naj vsi uporabijo 100 % svojo moč in jo uperijo proti koroni. In res – vsi superjunaki so napeli svoje moči. Ko so videli, da jim ne gre, je nindža prinesel razkužilo in masko. Ko so si razkužili roke in nadeli maske, je korona rekla: »Ta svet ne bo okužen s korono,« in je odšla v drugo galaksijo počivat za tisoč let. 

Ko so superjunaki rešili svet, so odšli z ljudmi proslavljati zmago nad korono.

Sestavili in zapisali: učenci 8. razreda in učiteljica Polonca Čelik

SONČNICA NA RAMI

V okviru projekta »Nagrada sončnica na rami« izvajamo na naš šoli, od letošnjega šolskega leta naprej, tako imenovano medgeneracijsko branje. Učenci zadnje triade, sedmi, osmi in deveti razred PPNIS, dvakrat na teden obiščejo oddelek podaljšanega bivanja, kjer mlajšim učencem preberejo kratko zgodbo.

V šolski knjižnici izberemo primerne knjige  (primerne na zahtevnost stopnje branja posameznega učenca). Namen te dejavnosti je z glasnim branjem krepiti artikulacijo, razumljivost izgovorjenega, tekočnost in predvsem, krepiti svojo samopodobo pred slušatelji.

Za mlajše učence pa je to priložnost, pri kateri urijo svojo zbranost, razumevanje slišanega, zmožnost obnove oz. povzemanja.

Z medgeneracijskim branjem verjamemo, da da bodo s časoma nekateri učenci le posegli po literaturi, vzljubili brano besedo in še več … izboljšali svojo bralno tehniko in okrepili svojo samopodobo.

»Zmožnost izražanja in razširjen besedni zaklad, me delata močnega in samozavestnega.«

Zapisala: Polonca Čelik

DRSANJE

Odlično nam je šlo in zelo smo uživali! Hvala Zavod za šport Jesenice. Z veseljem še pridemo.

KUHANJE

Kadar Erik predlaga kosilo, je zagotovo na krožniku eksotika: mehiška lazanja. Kadar pa nas Matija časti z domačimi jajci, imamo odlično malico.

LEJLIN ROJSTNI DAN

Vse najboljše Lejla!

TEDEN PISANJA Z ROKO

Teden pisanja z roko je letos potekal med 17. in 21. januarjem. Tudi naša šola se je vključila v ta projekt. Da radi in lepo pišemo smo pokazali učenci in učitelji. Razstavo naših rokopisov in izdelkov na to temo, smo pripravili pred knjižnico.

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost