04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

POČITNIŠKA DELAVNICA – MODNI KROŽEK

Med zimskimi počitnicami smo v torek, 26.2.2019, imeli počitniško delavnico – modni krožek. Bila je prav pomladansko obarvana. Šolsko jedilnico smo okrasili z zavesami v pomladnih barvah, na les smo barvali pomladne akvarele, izdelali pa smo tudi preprosto krinolino. Krinolina bo osnova pomladne obleke na krojaški lutki, ki pa jo moramo še dokončati.

Za malico smo si pripravili »kraljevska jajca«. Recepta ne izdamo!

Mentorica: Veronika Repinc Bajrič

 

KULTURNI DAN V PREŠERNOVI VRBI

Učenci 5. in 6. razreda ter učiteljici Katarina in Polona smo obiskali Vrbo. Ogledali smo si rojstno hišo pesnika Franceta Prešerna. V hiši smo sedeli na istih klopeh, na katerih je pred več kot sto leti sedela pesnikova družina! Videli smo tudi zibko, v kateri je pesnik spal, ko je bil še čisto majhen. Pod staro lipo smo posedli na kamne, kjer so včasih modrovali glavni kmetje iz vasi. Pred cerkvico sv. Marka pa sta Elma in Jan stopila v prižnico in nam nekaj modrega povedala. Tudi sonce ta dan ni pozabilo na nas in nas je vse dopoldne lepo grelo.

Zapisala: Polona Škufca

 

SKUPNOST ŠOL BIOSFERNEGA OBMOČJA JULIJSKE ALPE

Naša šola se je včeraj, 18. 2. 2019 pridružila skupnosti šol biosfernega območja Julijske Alpe, TRIGLAVSKI NARODNI PARK.

Gospoda sta nam predstavila soodvisnost živih bitij in predstavila pomembnost varovanja našega okolja.

Učenci in zaposleni smo se odločili, da bomo poskušali varovati naravo po svojih najboljših zmožnostih.

Pridružite se nam tudi vi, SKUPAJ bomo zmogli VEČ!

Zapisala: Katjuša Rozman

 

DRŽAVNO RAČUNALNIŠKO TEKMOVANJE

13. in 14. februarja je v Škofji Loki, na OŠ jela Janežiča, potekalo državno tekmovanje iz znanja računalništva.

V sredo je potekalo tekmovanje za učence posebnega programa. Udeležila sta se ga Drilona in Erik, ki sta bila najboljša na šolskem tekmovanju.  Tekmovala sta v programih PowerPoint in oblikovanju fotografij ter urejanju elektronske pošte.

V četrtek pa je potekalo tekmovanje za učence programa z nižjim izobrazbenim standardom, ki sta se ga udeležila Jan in Lea. Tekmovala sta v paru, v branju QR kod in oblikovanju zloženke v Publisherju.  Čestitke vsem učencem za trud in pogum.

 

FRENK MLAČNIK NA OBISKU

12. februarja smo imeli na šoli obisk. Obiskal nas je Frenk Mlačnik, ki že skoraj od rojstva ne vidi. Obiskal je nekaj razredov in oddelke PPVI. Predstavil nam je, kako se znajde v življenju, kaj vse počne in kako se je učil, kot učenec Zavoda za slepe. Zaigral nam je tudi na harmoniko.

PODROČNO TEKMOVANJE V BADMINTONU

 

V torek, 12. 2. 2019 je v Radovljici potekalo področno tekmovanje v badmintonu za dekleta. Naše učenke so bile na tekmovanju zelo uspešne, saj so skupno dosegle veliko zmag.
Učenka Karolina Jelka Marčič je osvojila zlato medaljo, Sara Kardašević pa bronasto medaljo.
Vsem igralkam čestitke za borbeno igro.
Zapisala: Katjuša Rozman

ZIMSKI ŠPORTNI DAN

V četrtek smo šli smučat. S Karolino sva peš prišla v Mojstrano. Potem je prišel poln avtobus naših šolarjev. Vzeli smo smuče in šli na žičnico. Nekaj časa smo bili sami, potem pa je prišlo osemdeset šolarjev iz Mojstrane. Na vrhu smo morali počakati učiteljico Katarino. Ko sem prišel dol, sem se malo pogovarjal z bivšimi sošolci. Enkrat sem se skoraj prevrnil. Bilo je lepo in zabavno. (Anže Legat, 5.r.)

Zjutraj smo šli z avtobusom v Mojstrano. Tam sta čakala Anže in Karolina. Uredili smo se in šli smučat. Potem je prišla še druga šola. Tam je bilo potem veliko otrok in gneča na sidri. Potem smo imeli malico. Nato smo se šli še smučat. Ko je bila toliko ura, nas je prišel iskat avtobus. Šli smo domov. Bilo je zelo lepo in zabavno. (Staš Hvala, 5.r.)

V četrtek smo šli na pohod. Ustavili smo se v Mojstrani, potem pa smo se ustavili še v Planici. Izstopili smo iz avtobusa. Potem smo se zmenili, kam bo kdo šel. Prva skupina je šla v Kranjsko Goro. Druga skupina je šla v Tamar. V skupini smo bili: jaz, Leja, Lejla, Luka… Potem smo začeli hoditi. Eni smo se pritoževali. Učiteljica Polona me je zavila v kožušček. Elma je bila vodička. Potem smo prišli do koče. V koči smo naročili kakav. Potem smo počasi šli iz koče. V Planici smo šli na razgledni stolp. Tam nam je učiteljica Veronika dala piškote. Potem smo šli na avtobus in pobrali še ostale. Bilo je super. Ta dan si bomo zapomnili za vedno. Bilo je super.  (Jan Podgorelec, 5.r.)

 

 

(Skupno 1.140 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost