04 583 41 50 / 041 758 671 info@poldestrazisar.si

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA MATEMATIKE RAČUNANJE JE IGRA

V soboto, 23. 4. 2022, smo po dveh letih ponovno, v živo, izpeljali državno matematično tekmovanje za učence prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom.
Tekmovanja se je udeležilo 129 učencev iz 38 šol iz cele Slovenije. Ker je naša šola premajhna za takšno število udeležencev, smo gostovali na OŠ Toneta Čufarja, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Po sprejemu tekmovalcev ter njihovih mentorjev, so skupaj s povezovalko škratinjo, tekmovanje otvorile učenke naše šole s prisrčno glasbeno in plesno točko. Prisotne sta nagovorila ravnateljica, gospa Aleksandra Valančič in župan, gospod Blaž Račič. Učenci so se nato razdelili po razredih in se za eno šolsko uro posvetili reševanju matematičnih nalog, ki so jih pripravile naše učiteljice.
Po tekmovanju so si tekmovalci in mentorji v Gledališču Toneta Čufarja ogledali predstavo Katarina in njen lonec, sestavljavke in nadzorne učiteljice pa so ta čas pregledale naloge tekmovalcev. Državni prvaki so prejeli priznanja in praktične naloge, na koncu pa še zasluženo kosilo.
Organizatorji smo bili veseli številčnega odziva in prijetnega druženja. Upamo, da se drugo leto vidimo vsaj v takšnem številu.
 
Zapisala: Martina Kolar
Foto: NikB Foto, Nik Bertoncelj s.p.

FINŽGARJEVA BRALNA ZNAČKA

V okviru tedna kulture je potekala podelitev priznanj za opravljeno Finžgarjevo bralno značko. Gostili smo mladinskega pisatelja Žiga X Gombača.

RAČUNALNIŠKO TEKMOVANJE

Včeraj smo se udeležili državnega tekmovanja v računalništvu. Na tekmovanju “Z računalniki skozi okna” je Anže dosegel tretje mesto, Jan pa četrto. Na tekmovanju “Z miško v svet” pa je Natalija zasdela tretje mesto. Vsem trem iskreno čestitamo! 

MAVRIČNI KRTEK IN APRILSKO VREME

Danes smo dan začeli malo drugače, saj pri pouku nismo potrebovali šolske torbe, kot po navadi. Odšli smo v likovno učilnico, kjer smo se posedli v krog in začeli s pozdravno pesmico. Nadaljevali smo s poslušanjem zgodbice Mavrični krtek. Spoznali smo, kako težko je, če se že rodimo drugačni. Mavrica je krtka že ob rojstvu pobarvala s pisanimi barvami, zato je bil silno nesrečen. Zgodba se po zapletih srečno konča in krtek ugotovi, da ima novo poslanstvo – svetiti drugim, saj ga je mavrica imenovala za lučko. Končno je postal srečen. Z učenci smo preko izdelovanja mavričnih svetilk, knjižnih kazal, lepljenk in dežničkov prišli do spoznanja, kako pisana je mavrica in koliko s pridnimi rokami zmoremo sami. Vmes smo peli pesmice o soncu in dežju, deklamirali deklamacije o Treh lužah in utrdili znanje o vremenskih spremembah v aprilu in o zakonitostih mavrice. Celo dopoldne je bilo pisano kot mavrica in na fotografijah lahko začutite kaj vse smo naredili in kako lepo smo se imeli.

Vodja: Barbara Ravnik s sodelavkama Darjo Jeram in Karmen Jakše

TEKMOVANJE MLADI TEHNIK

Imeli smo se lepo. Vsi so do konca izdelali izdelke. V obdelavi lesa je Staš dosegel 4. mesto, konkurenca je bila res huda. Lejla je bila druga v panogi PPVI456, Mihaela pa prva v obdelavi tekstila. Čestitke vsem trem.

KOSOVA GRAŠČINA

V tednu kulture je naša šola obiskala Kosovo graščino, kjer smo imeli voden ogled na temo, Poroka nekoč in danes. Ogleda so se udeležili vsi oddelki naše šole. Umetnostna zgodovinarja sta nas popeljala v “svet poroke«, skozi delo Jaka Torkarja, Mitološki cikel in nas pripeljala do poročne dvorane. Slikovito sta nam prikazala, kako je poroka potekala nekoč in nas skozi zgodovino popeljala v današnji obred. Predstavila sta nam tudi sliko Gorenjska svatba, slovenskega slikarja Maksima Gasparija. Največji vtis pa je na nas naredila »naša poroka«.

Pripravila: Polonca Čelik

VELIKONOČNE DELAVNICE

V četrtek, 14. 4. smo imeli učenci  NIS 123 tehniški dan, posvečen velikonočnim dejavnostim. S pobarvanimi metuljčki smo okrasili veje. Veje smo postavili  v velik steklen kozarec in dobili lep velikonočni šopek. Skuhali smo jajca in jih pobarvali z rdečo in vijolično barvo. Za pirhe smo naredili podstavke iz jajčnih škatel. Na posnetku smo si ogledali na kakšne načine ljudje barvajo pirhe. Ob koncu dneva smo  pripravili razstavo pred našim razredom.

Pripravila: Darja Jeram

PRAVI MOJSTRI

V ozadju vsakega sestanka je ekipa pravih mojstrov.

TEHNIŠKI DAN Z GLINO ZA 6. RAZRED

Tudi šestošolci so ugotovili, da je ustvarjanje z glino čarobno.

SHEMA ŠOLSKEGA SADJA

Celo leto redno pripravljamo šolsko shemo sadja za vse učence.

HUMANITARNA  AKCIJA

V marcu je na šoli potekalo zbiranje hrane in higienskih pripomočkov za begunce in žrtve vojne v Ukrajini. V akcijo so bili vključeni vsi razredi in pohvaliti se moramo s končnim izidom. Zbrano smo zapakirali in odpeljali na Karitas Jesenice.

JUMICAR

Udeležili smo se dogodka, ki ga organizira Jumicar. Učili smo se vesti v prometnem okolju tako, da smo se postavili v vlogo voznika. Bilo je zabavno in poučno.

(Skupno 320 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost